When Mark and Melanie bought their 1920s house near Kidderminster, England, six years ago, they were already thinking about the changes they could make to put their own stamp on the property.

Along with their son Lewis and dog King, they’ve recently completed a dramatic renovation of the entire ground floor space – in a way that has transformed daily family life.

“We took about 18 months to design and plan what we wanted,” explains Mark. “Our vision involved extending and opening the back of the house up completely to create a spacious kitchen/living area that would effectively invite the garden into the house.”

When it came to specifying the finishes in the extension, the couple wanted to maintain a country feel, in keeping with the period property – but enhanced by modern benefits.

"For us, it’s
all about the
 aesthetics..."